lauantai 27. lokakuuta 2012

Chihuahuan elämää talvella...

Talvi on chihuahuan omistajille ja chihuille hankalaa aikaa. Ulos pitäisi mennä mutta tassut tahtovat jäätyä pienilläkin pakkas päivillä. Töppösiä on kyllä myynnissä kaikenlaisia, mutta suurin osa ei tahdo pysyä tassuissa, joten ulkoiluttaminen on välillä todella hankalaa puuhaa. Täytyy vain toivoa että koira tekisi asiansa samantein, mutta näin ei aina tapahdu. Joskus joudutaan välillä käymään sisällä lämmittelemässä kun ei pienet tassut kestä pitikiä aikoja kylmää. Sitten vaan toivotaan että se odotettu pieni kikkare tulisi pian.

Myös lumi voi olla pienelle koiralle iso ongelma. Kun lunta sataa oikein kunnolla on pienen chihun vaikea siinä kulkea, yritystä ei puutu mutta onhan se hankalaa kun lumesta pistää esiin pikkusen korvia ja häntää ja joskus ei sitäkään vähää. Pissa ja kakka paikkojen etsiminen on hankalaa kun lunta on satanut kunnolla ja eikä teitä ole käyty auraamassa. Siinä sitten etsitään sopivaa paikkaa chihu kainalossa ja joskus se emännän löytämä paikka ei miellytä chihua joka on tarkka siitä minne pyllistää. Siinä ei auta muu kun etisiä uusi paikka.

Vaatetus on kanssa tärkeä chihulla talvella. Kaikki chihuni ei ole niin kylmän arkoja kuin toiset chihuni on. Koirillani on talvivaatteet ja muutama ohuempi pusero kylmiä syksyjä varten. Varsinkin Myy joutui pitämään puseroita syysilmoilla sillä sillä ei kasvanut karvaa mahanalla ja useasti vatsa oli sadesäällä todella punainen ja sai joskus myös siihen pienen ihottuman. Puserot auttoivat tähän ja vatsa ei enää ärtynyt pikkuisella. En ole koskaan ymmärtänyt koirien uimapukuja, hameita ym. turhia koiran vaatteita mitä ne ei todellakaan tarvi. Tai että niitä puetaan sillon kun koira ei todellakaan tarvise vaatteita. En halua loukata ketään sanomisillani, mutta tämä on minun mielipiteeni asiasta.


Tiuhti keltaisessa talvitakissaan.

Willow omassa vaaleanpunaisessa toppatakissa.

Myy punaisessa takissaan.

Willown takit eivät muille mahdu joten se ei joudu niitä lainaileen muille.

Iida omassa sinisessä takissaan. Tilasin nämä joskus vuosia sitten ulkomailta eräältä naiselta joka teki näitä. Nyt en enää ole kyseistä henkilöä löytänyt. Harmi olisi voinut tehdä muillekin tytöilleni samanlaiset takit.

Nyt ei onneksi ollut kovin kylmää.

Pääsiköhän Tiuhtilta paukku? 

Ei kai.

Porukalla ihmetellään taas ympäristön muuttumista.

Joko jatkettais taas matkaa?

Hyviä hajuja.

Myy odottamassa muita.

Iida ei ihan tiedä onko tuo takki nyt taas niin hyvä idea.

Tiuhti taas tykkää.

<3

Olen tämänkin tilannut netistä.

Kaippa sitä pitää lopettaa kuvaaminen ja jatkaa matkaa..

7 kommenttia:

  1. On teillä söpöliineillä hienot takit! Meillä on Hurtan manttelitakki hurjia pakkasia varten. Jimi ei palele muuten kuin tassuista, mutta olen manttelia käyttänyt varsinkin jos on kova pakkastuuli.

    Töppösten osalta olen luovuttanut, ne ei tunnu pysyvän tassuissa ja niitäkin inhotaan meillä :) Mietin tässä, että jos sinä laittaisin 7*4 töppöstä, että kauanko siihen menisi..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan! :D Ainakin uskoisin, takkienkin laittaminen saa hien otsalle. Varsinkin jos oon tyhmänä pistänyt oman takkini ensiksi päälle. Tiuhtilla on töppöset kovilla pakkasilla. Se kun kärsii kroonisesta tassujen herkkyydestä, anturat ovat usein todella punaiset ja turvoksissa talvella ilman töppösiä. Myös märälläkin on hankalaa joskus. Myy ja Willow on kovia vilukissoja. Noi muut tarkenee paljon paremmin pakkasilla. Johtuukohan siitä et ne on rakenteeltaan raskastekosempia kun Myy ja Willow... :)

      Poista
  2. Voi kun sopevat ovat takeissaan :)

    VastaaPoista
  3. Sattumalta löysin blogisi ja ihanat koirasi! Meillä on 2 chihua, hommaa jo niissäkin, saati sitten seittemässä! Haluaisin kyllä vielä yhden, mutta puoliso sanoo, että kaks saa luvan riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia onhan noissa hommaa ja välillä sitä miettii et hulluhan mä oon. Mut kummasti sitä kaikkeen tottuu ja joskus mietinkin millasta elämä oli kun oli vaan yksi chihu.. Ei kahta ilman kolmatta... :) Menisikö läpi? :D

      Poista
  4. Mie oon keksiny sellaisen ratkaisun, että oon tarjoutunu ottamaan tuttujen chihuja meille hoitoon jos ovat lähdössä esim. reissuun eivätkä pysty ottaa koiraansa mukaan. Tällä tavalla laumamme lukumäärä kasvaa aina hetkellisesti ja on ihanaa vaihtelua saada erilaisia pikkuruisia hoidokkeja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toikin on kyllä hyvä idea. Niin ja sit voitkin sanoa paremmalle puoliskolle, et hyvinhän kolmaskin sopisi joukon jatkoksi. :)

      Poista