torstai 4. huhtikuuta 2013

Chihuahuan palohaava....

Kun Myrtille tuli tuo palohaava, yritin kovasti etsiä netistä kuvia palohaavan paranemis prosessista. Turhaan joko semmosia ei ole tai sit mä olen sen verran onneton tuon haun kanssa et ei vaan osunut silmiin. Nyt päätin et pistän tänne tuon kuvasarjan. Myrtin haavahan ei vieläkään ole täysin kunnossa, mutta ei varmasti enää montaa viikkoa kun tuo on parantunut. Vieläkään en osaa sanoa tuleeko Myrtille koskaan kasvamaan karvoja tuohon, mut sen näkee sitten tulevaisuudessa miten käy. Ne jotka ei tiedä Myrtin päähän tippui kuumaa puuroa kun minulta kaatui lautanen pöydälle ja siitä sitten lensi valitettavasti myös Myrtinkin päähän. Onneksi selvisimme kummiskin onnettomuudesta vähällä. Olisi meinaan voinut tippua silmiinkin ja sit ei varmasti olisi asiat niin hyvin kun ne nyt ovat. Jos olet kovin heikkohermoinen niin sit ei ehkä kannata näitä kuvia ruveta katsomaan. Pistän ne tosiaan ihan sen takia kun itse sillon olisin niin kovasti halunnut nähädä millaiselta tuo paraneminen näyttää. Tietenkään kaikilla ei varmasti tuo haavan parantuminen näytä välttämättä samanlaiselta. Joten ei varmasti tarvitse heti pelästyä jos oman lemmikin palovamma näyttäisi kovin erinlaiselta.

Tästä kaikki sai alkunsa, lääkäriä odotellessa otin kuvan.

Tämäkin on ekalta päivältä, aikas iso kun vertaa miltä se nyt näyttää. Korvassa ei vielä näy mitään.

Sitten suraavalta päivältä. Haavaa puhdistettin kaksi kertaa päivässä jolloin sellaisella geelihauteella mihin suihkutettiin Vetericyn VF suihketta.

Kolmas päivä, ei isoja muutoksia. Ainut ettei ollut niin punainen kun ensimmäisenä päivänä.

Neljäs päivä side alkoi tekemään Myrtin korvaan aikas inhottavan näköstä jälkeä joten suraavana päivänä jätettiin jo haude pois. 

Viidentenä päivänä haude tosiaan otettiin pois. Korva oli kovin ärtynyt ja ei viitsitty ottaa riskiä etä siihen tulisi paha tulehdus.

Kuudes päivä. Haavaan on alkanut muodostumaan rupi.

seitsemäs päivä. Korva allkoi kanssa näyttämään aikas inhottavalta. Haava siis puhdistettiin kolamsti päivässä tuolla Vetericyn VF suihkeella.

Kahdeksas päivä korva oli edelleen aikas pahan näköinen ja eikä tuossa haavassakaan ollut mitään kaunista.

Kymmenentenä päivänä haavaan oli ilmestynyt kunnon rupi.

seitsemästoista päivä. Rupi irtosi muistaakseni kolmantenatoista päivänä ja voisi sanoa että haava parantuminen alkoi.

Kahdeskymmenes päivä ja haava näyttää nyt tältä. Vieläkään se ei ole parantunut, mutta  on todella hyvän näköinen. Uskoisin että Myrtti pääsee pian kaulurista eroon ja luulenkin että riemulla ei ole silloin rajoja.

Hohhoijaa joko otit sen kuvan.

Siis hetkonen sanoitko et pääsen tästä hökötyksestä pian eroon? Jipii!!

2 kommenttia:

  1. Hökötyksestä eroon kuulostaa ihan parhaalta! Hienosti on parantunut, ja potilas näyttää niin reippaalta vaikka varmasti harmittaa tuollaista hökötystä pitää :)

    Rapsuja kaikille tytöille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt kiittää rapsutuksista. :) On kyllä ollut todella reipas potilas ja kauluriinkin neito on tottunut tosi hyvin. Ei taida edes huomata sen olemassa oloa. Mitä nyt välillä tuuppii muita chihuja sillä. :D

      Poista