torstai 3. tammikuuta 2013

Muutamaa hammasta köyhempänä...

Selvittiin kunnialla lääkärireissusta. Kaikki oli kuulemma mennyt hyvin ja Iida on nyt muutamaa hammasta köyhempi. Iidalta otettiin pois kaikki alaetuhampaat ja sitten vielä ylhäältä yksi lohjennut hammas. Takahampaat oli kuulemma todella hyvässä kunnossa. Röyhistelin polleena rintaani kun lääkäri ja hoitaja ihmettelivät kuinka hyvät hampaat Iidalla on ottaen huomioon sen iän. Ihan tuli hyvä mieli kun sanottiin että näkee että pidän koirastani todella hyvää huolta. Itse kun olen murehtinut juuri sitä että olenko osannut hoitaa chihujeni hampaita hyvin ja oikein. Nähtävästi olen. Tästä on hyvä sitten jatkaa. Iida on vielä pikkusen ihmeissään, ja huomen aamulla saa taas särkylääkkeen ja myös molemmat "posket" täytyy huuhdella sellaisella desinfiointinesteellä. Muistuttaa kuulemma ihmisten suuhuuhteluliuosta. Se toivottavasti pitää haavat puhtaana ja ettei tule mitään bakteereita suuhun. Toivon että vanha rouvani saa ensi yönä hyvin nukuttua ja ettei sillä vain olisi kovasti kipuja. Yritin kovasti tehdä kaikenlaisia pehmeitä nukkumapaikkoja ympäri kämppää mutta vanhus halusikin vain nukkua paljaalla lattialla. Ehkä lattian pieni viileys tuntuu hyvältä poskea vasten. Muutaman kerran yritin asetella Iida pehmeille peitoille ja tyynyille, mutta aina se vain meni lattialle. Lopulta annoin peräksi. Taitaa pieni mamma tietää parhaiten mikä sille on parasta.

Myy oli kanssa aamulla pikkuisen kipeän olinen. En tiedä alkaako haima taas vihoittelemaan. Otin kummiskin sen varmuuden vuoksi mukaan että sain seurata toisen oloa. Myy oli koko reissun kovin terhakkaana. Ehkä liikaakin.. Illalla alkoi taas pikkusen oireilemaan. Mutta toivon että tää on nyt vain tämmöstä pientä sairastelua. 

Kovasti odotettiin missä se mamma oikein oli. Näyttääpä Myyn kuono pitkältä tässä kuvassa. :D

Olihan se mamma kunnossa! Ihanaa!!

Olen tainnut jo aikaisemminkin puhua näistä koirille tarkoitetuista rattaista. Nää on ollut ainakin mulla tosi käytännölliset. Kyytiin mahtuu monta mukaan ja on helppoa reissata tän porukan kanssa pitemmälle. Varsinkin kun täytyy kuljettaa yksikseen koko porukkaa.

Käytän rattaita myös tämmöisissä tapauksissa. On helppoa seurata nukutuksessa ollut koiraa . On sitten ollut hampaiden puhdistusta tai kohdunpoistossa ollutta reppanaa. Myös potilas saa olla ihan rauhassa ettei toiset koirat tule koko ajan nuuskimaan ja häiritsemään kun toinen ei ole ihan kunnossa. 

iidan pitää syödä nyt parina päivänä vellimäistä/ nestemäistä ruokaa. Annoi pikkusen piimää ja nyt illalla annan vielä piimää johon sekoitan pikkuisen koiran papanoita ( jotkut kutsuvat niitä nappuloiksi tai raksuiksi ) jauhettuna hienoksi jauheeksi. Mietin ekaksi että onko piimä yhtään maistunut mutta, näytti tuo maistuneen.

Rattaissa saa myös hyvin syötyä rauhassa. 

Kyllä piimä on hyvää...

Plllllrrrrr teille!!!

Josko sitä jois vielä pikkusen lisää..

2 kommenttia:

  1. Huh, että nukutus meni hyvin. Voi pientä piimän juojaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onneksi. Kerkesin jo pelkään pahinta kun siinä meni useampi tunti. Mutta ymmärrettävistä syistä ne halusi olla varmoja että herääminen sujuisi turvallisesti.

      Poista