tiistai 5. kesäkuuta 2012

Chihuahuan haimatulehdus.

Nyt se sitten varmistui. Myyllä on haimatulehdus. Lääkäri soitti eilen ja kertoi että tulokset varmistivat sen mitä hän oli epäillytkin. Nyt ei voida muuta kun seurata ja kokeilla eri hoitoja että mikä niistä tehoisi.

 Myy syö tällä hetkellä aamuisin ja iltaisin antepsinia. Lääkkeen kanssa pitää aina odottaa pari tuntia ennen muita lääkkeitä tai syömistä. Antepsin tekee vatsaan suojakalvon. Mikä estää esim. mahahaavaa. Sitten annetaan aamuin illoin tarvittaessa primperania. Se on närästyslääkettä. Myy kun on röyhtäillyt paljon. Litalginia annetaan 8 tunnin välein tarvittaessa. Auttaa kipuihin. On myös muitakin lääkkeitä joita on Myytä varten jos tulee tarvetta niitä antaa. Pepcidiä myös närästykseen, tramadolia jos tulee kovia kipuja. Ja nyt katsotaan menenkö hakemaan sille vielä tylosin kuurin joka on suollistoantibioottikuuri. Huh, aikamoinen lista. 

Ainiin sitten on vielä tuo promax sekin on varoiksi jos menee vatsa sekaisin.

<3



Hui kun on lakana likanen. Meni velliä vähän muuallekin kun suuhun pikkusella. :)
Myyn täytyy myös syödä rasvatonta ruokaa. Nytten olen tehnyt sille perunasta ja kanasta semmosta velliä lääkärin ohjeiden mukaan. Kanan voi myös korvata seitillä. Se kun ei ole rasvaista kalaa. Nyt tänään kokeiltiin myös royal caninin gastro intestinal low fat purkki ruokaa. Ja aikansa nuuskittuaan söi sitä hyvin. Mikä oli mulle suuri helpotus. Myy kun tahtoo olla aikas nirso. Taas kun muut mun chihut söis mitä vaan jos sais. Mut jos näinkin hyvin menee ruoka alas niin hyvä on. On tärkeetä ettei Myyllä olisi vatsa kauaa tyhjänä. Sillä kun vatsa on tyhjä liian kauan sille tulee kipuja. Kaikki tämä kuulemma on kytköksissä haimaan. On tää kulkaa semmosta sirkusta tällä hetkellä et ei tosikaan. Tuntuu et meen ihan sekasin kaikesta tästä. Mut kun saadaan aikaseks kunnon rytmi niin eiköhän tämä tästä. Vanhuus ei tule yksin. En olisi uskonut että aika menee näin nopeeta. Mutta kun katson ystäviäni silmiin näkee jo niistä vanhan koiran katseen. Myy täyttää tänä vuonna 8. Joka chihuahualla ei ole vielä kovin korkea ikä. Olen tavannut chihun joka eli 22 vuotiaaksi. Mutta näitä vaivoja alkaa tulemaan pikku hiljaa. Ja Myy on aina ollut pikkusen reppana. Mutta sitäkin sisukkaampi. Toivon että kun tiedetään mikä on vialla löydetään se kultainen polku mitä kulkea..

4 kommenttia:

  1. voih.. jaksamisia sinne ja toivottavasti myyn olo paranee. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pidetään peukkuja pystyssä että kaikki menee hyvin. :) <3

      Poista
  2. Voi pientä raukkaa. On omallakin koiralla juuri menossa haimatulehduksen hoito ja on aika surkee olo koiralla ja mulla, mutta onneks tähän tautiin on lääkkeet ja hoito keinot toisin ku johonki. Oli kyl aika shokki uutinen ku sai lääkäriltä kuulla diagnoosin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, voimia teille molemmille. Myyllä on auttanut todella hyvin tuo ruuan vaihdos. Syötän tosiaan sitä 4 kertaa päivässä. Tai se syö jo itse. Alussa oli niin huono vointinen että täytyi auttaa ruuan kanssa. Aamuisin ja aamupäivisin annan peruna ja kana vellin ja sit sitä royal canin low fat purkkiruokaa iltapäivällä ja vielä ennen nukkumaan menoa. Sillä on Myy nyt pysynyt kunnossa. ( koputan puuta vimmatusti) Myyllä kans meni useampi viikko että rupes lääkkeet auttamaan. Viheliäinen sairaus, mutta onneks siihen on hyvät lääkkeet. Pidän peukkuja pystyssä teille molemmille ja tytöt häntiään että kaikki sujuisi hyvin.

      Poista