sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mesoamista...

Tämä oli taas niitä päiviä jolloin ehkä ei olisi pitänyt nousta ollenkaan. Tai ainakin Iidan olisi pitänyt jäädä mammimaan. Iida paran päivä ei ole tänään sujunut hyvin. Heti aamusta kohtasimme ihka ensimmäisen "paskiaisen" eli punkin. En ole huomannut tytöillä koskaan punkkeja ja nyt sitten tänään kohtasin ensimmäisen. Punkki oli tarrannut kiini Iidan yläluomeen kiinni aamulenkin aikana. Onneksi huomasin sen pian ja eikä se ollut kerennyt siinä kauaa oleilla. Painatin joka tapauksessa vanhempieni luokse sillä vaikka omistankin punkkipihdit niin en ole koskaan niitä joutunut irrottamaan. Halusin nähdä kuinka se tehdään josko vielä kohtaan niitä uudestaan.

Päivä jatkui rauhallisin merkein, kunnes tulimme päivä lenkiltä. Eteisessä huomasin että lattia ui verestä ja tutkittuani eukkojen tassuja huomasin että Iida paralta oli lähtenyt kynsi irti ja anturakin oli pikkuisen auki. En tiedä onko astunut lasiin vai mitä on tapahtunut. Iida kun ei vinkassut lenkillä ollenkaan, huuhtelin tassun ja laitoin pulveria joka tyrehtää verenvuodon.. Painatimme taas vanhempieni luokse. ( en tiedä miksi ). Sotkimme joka paikan vereen äitini iloksi ja meuhkasin kun mikäkin hädissään oleva äiti. Äitini sitoi haavan ( mielestäni väärin ) ja jatkoin voivottelua. Aikani mesottua rauhotuin ja kaikki oli taas hyvin. Vein Urkkia ulos ( niinkun vein aamullakin ) mies kun kuulee ääneni alkaa heti komentamaan mua lähtemään ulos kanssaan. Kotiin päästyämme otin äidin tekeleen pois ja putsasin haavan taas ja tein oman siteen neidin tassuun. Yöksi taidan ottaa sen pois ettei haava haudu. Vaarana tietenkin on että Iida rupeaa nuolemaan sitä ja veren vuoto voi taas alkaa.

Iida on kerran aikaisemminkin ollut yhtä kynttä köyhempi. Samoin Tiny ja Myrtti, harmillista puuhaa, vaikka koirat ei siitä ole moksiskaan, mutta ulkoilu on jonkin aikaa pikkusen hankalaa. Haava kun tahtoo aina aueta ja voitte uskoa että sitä verta tulee. Kun sitä voi tulla hirveet määrät jo sillonkin, jos sattuu leikkaamaan kynnestä liian ison palan ja osuu hermoon. Helpompaa olis jos semmosia ei olisi. Ainakin kynsien leikkaus olisi helpompaa, eikä tulisi niitä hirveitä itsesyytöksiä kun huomaa leikanneensa taas liikaa. Päivä on muuttunut illaksi ja onneksi ei ole tullut muita kömmähdyksiä... Toivottavasti....

Ihana Iidani. Niin rohkea neitokainen.

Ei yhtään valittanut vaivaansa.

Iida kova tyttö! Ei pääse pöpöt haavaan eikä pääse haava aukeamaan.

Ulos laitoin siteen pääle sukan, ettei side likaantunut.

Sukat olen tilannut kiinasta vai oliko ne japanista..

Hyvin pysy jalassa koko matkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti