sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Jaffakakku..

Minulta pyydettii jaffakakun ohjetta joten tässä. Toivottavasti maistuu. :)

Jaffakakku 
(n. 10 palaa)

Pohja

150 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl raastettua appelsiininkuorta ( itse raastin koko appelsiinin )
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Appelsiinisiirappi

2 dl tomusokeria
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua

Kuorrutus

150 g tummaasuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Lisäksi

sokeroitua appelsiininkuorta ( itse laitoin valkosuklaata  ).

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka ( 1 1/2 l ). Vaahdota sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi. Lisää appelsiininkuori ja voisula. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasossa n. 40 min.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 10 min.

Tee sitten appelsiinisiirappi kakun jäähtyessä. Mittaa tomusokeri ja appelsiinimehu kattilaan. Keitä keskilämmöllä , kunnes seos sakenee hieman. ( itse sekottelin seosta vispilällä ).

Pistele kakkuun reikiä esim. coctailtikulla. ( Kannattaa pistellä oikein kunnokka että kakusta tulee oikein kostea. Itse huomasin että olisi pitänyt pistellä enemmän, että siirappi olisi oikein imeytynyt pohjaan asti ). Valele kakkua appelsiinisiirapilla vähän kerrallaan, kunnes kaikki neste on imeytynyt. ( Tässäkin kannattaa valella siirappi kokonaan kakkuun, vaikka voikin jossain vaiheessa tuntua että vähempikin riittäisi ).

Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Mittaa kerma kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon suklaapalat ja voi. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki. Levitä kuorrutus kakun pinnalle.

Koristele kakku sokeroiduilla appelsiininkuorilla. ( Itse rouhin valkosuklaata kakunpäälle, joka sopi myös mainiosti ).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti