perjantai 12. syyskuuta 2014

Se siitä sohvasta...

Tahtoisin niin uudet huonekalut. Varsinkin uusi sohva on ollut jo iät ja ajat hankinta listallani. Uuden sohvan halua kiihdytti myös se, että rakas Tiuhtini meni ja pissasi toisen sohvistani... Saan tosin syyttää siitä vain itseäni. Neiti kyllä pyysi ulos, mutta mä vaan sanoin että pieni hetki vielä. Joten neiti päätti näyttää mulle mitä mieltä se oli mun hetkestäni. Eipä tule istuskeltua siinä enää. Onhan se pesty joo, mutta nyt se on kyllä tullut vihdosta viimein matkansa päähän. Toivon kovasti että saisin ostettua uuden sohvan ennen joulua. Olisi niin ihanaa saada muutenkin ihan uusi olohuone. Toivottavasti toiveeni tulisi toteutumaan...

Mitään en ole tehnyt...

11 kommenttia:

  1. Taisit sittenkin sanoa, että "Tiuhti-kulta, pissaa siihen vaan, ei mamma nyt ehdi ulos lähteä". Niin se varmaan meni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Juu, niinhän se taisikin mennä. :D

      Poista
  2. Voi Tiuhtia ♡

    Tällä hetkellä on muuten huonekaluliikkeissä hyvät alet, löysin ruokapöydän ja tuolit puoleen hintaan. Torissa on myös sohvia valtavat määrät. Yritin myydä omaani kesällä mutta ei mennyt ja pidinkin itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen iskenyt silmäni ikean sohvaan, siihen johon voi ostaa erinlaisia päällisiä. On kuulemma helppo pitää puhtaana, semmosen tää sakki tarvis. :)

      Poista
  3. Anonyymi1.15

    Hei, pakko nyt kommentoida. Ihana, kiva blogi ja koirasi ovat supersuloisia!

    Jäi häiritsemään kun luin koiriesi ruokintapostauksen. Pakotatko tosissaan koirasi (KOIRASI=melkein 100% lihansyöjä) Syömään ravinneköyhää puuroa joon sekoitat hiukan purkkiruokaa tai koiranmakkaraa? Oletko oikeasti tosissasi? En ole koskaan lukenut mitään näin hirveää koirien syöttämisestä mistään :( Ja vanhoillekin koirillesi jauhat royal caninin (ei lihaa nimeksikään ylihinnoitellut) nappulat velliksi koiralle.

    Pysähdy hetkeksi miettimään onko tuollainen koiran ruokavaliota ja mitä tuo pelkän puurohtön mässytys koirissa alkaa vaikuttamaan?
    Siis syötät vain viljaa ja koiranmakkaraa jossa siinäkin viljaa. Okei, ehkä ylireagoin ja ymmärsin väärin.

    Eihän kukaan koiraansa noin ruoki. Varsinkaan pikkukoiria jonka terveellinen ruokkiminen on todella halpaa.

    PS. Ruokin omaa chihuahuaani SIIS KOIRAANI raa alla lihalla, luilla ja sisäelimillä. Myös saa laadukkainta nappulaa, orijenia.

    Pliis kerro että et syötä koiriasi joiden pitäisi elää kokonaan lihalla, puuromössöillä ja koiranmakkaralla? Ethän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoissta tekstiä... Olen elänyt koirien kanssa koko elämäni ja opiskellut myös koirien ruokailutottumuksia. Ymmärrän huolesi mutta olisit voinut esittää asiasi nätimmin. Sillä et todellakaan tiedä asoiden todellista laitaa. Joten tässä.

      Myy koirani joka sairastaa kroonista haimatulehdusta ei voi syödä muuta kun Royal caninin low fat ruokaa. Sillä on myös paha purentavika, mistä johtuu ettei se pysty syömään nappuloita hyvin. Siksi se laitetaan pieneksi. Myy syö myös royal caninin purkkiruokaa myös low fatia. Uskoisin että eläinlääkäri tietää tästä asiasta enemmän kuin sinä, mikä on koiralleni hyväski. Jos Myyle syötettäisiin jotain muuta se kuolisi. Enkä edes yliregoi tästä asiasta. Ruokin myös koiraani monesti päivässä sillä sen terveyden tila vaatii sen. Jos yksikin ruoka-ateria jää antamatta Myyn haima voi alkaa oireilla. Kävimme juuri maanantaina lääkärissä, koska Myyn haima oli taas tulehtunut. Keskustelimme ruokatottumuksista ja hän sanoi että kaikki on niinkuin pitääkin. Niin ja tämä Myyn syömää royal caninia saa vain ELÄINLÄÄKÄRISTÄ!!!!!! Vielä tuohon että sen papanat joudutaan pistämään jauheeksi, se on hankalaa itse harmittelen sitä jatkuvasti, mutta lääkäri sanoi että niin pitää tehdä, joten niin minä teen. Jos se pitää rakkaan ystäväni kunnossa niin muussaan vaikka mitä, mitä minun täytyy.

      Mitä tulee toisiin koiriini he syövät välillä riisihiutaleeseen tehtyä liharuokaa johon pistän myös tarvittavat vitamiinit sun muut. He syövät myös päivittäin raakalihapullia. Kaikkista näistä olen neuvotellut eläinlääkärin, kanssa joka on myös erikoistunut eläinten ruokinta tottumuksiin. Myös yksi koiristani on hyvin allerginen, joten hänelle on myös tarkasti katsottu ruokavalio.

      Minulla on ollut chihuja jo 19-vuotta. En sano että olisin sen takia asiantuntia, mutta kaikki koirat eivät syö samaa ruokaa kun toiset. Kaikki eivät halua ruokkia koirilleen raaka ruokintaa. Kaikille koirille se ei edes sovi. Et ole tainnut tätä tietää. Minulla on erikoisruokavalion tarvitsevia koiria. Onneksi sinulla on näyttänyt käyvän hyvä tuuri että koirasi ei tarvitse erikoisruokavaliota.

      Täytyy sanoa että ihan suututtaa tämä sinun tyylisi. Asiat voi esittää fiksumminkin. Eikä heti hyökätä ja haukkua. Koirani jotka ovat käyneet eläinlääkärin tarkistuksessa voivat loistavasti. Tiuhti toinen vanhioista koiristani joka on myös se allerginen, lääkäri sanoi että harvoin tapaa näin hyvä kuntoista tämän ikäistä koiraa. Rakastan koiriani enemmän kuin mitään tässä maailmassa, ja olen aina tehnyt kaikkeni niiden hyvin voinnin eteen. Kirjoitan tätä blogia pintapuolisesti enkä aina kirjoita yksityiskohtia. Näköjään olisi tarvinnut. Toivottavsti tästä oli sinulle apua. Ja pahoittelen jos on paljon kirjoitusvirheitä. Koska täytyy myöntää että tulin aikas kiukkuiseksi kun joku kehtaa sanoa että kohtelen koiriani kaltoin. Varsinkin kun en sitä tee. Nämä koirat ovat elämäni. Ovat aina oleet ja tulevat aina olemaan.

      Arvostan kummiskin huoltasi, mutta toivon että myös mietit sitä että koirat ovat kaikki yksilöitä, niinkuin me ihmisetkin. Mikä sopii toiselle ei aina sovi kaikille.

      Poista
    2. Kertoo paljon ihmisestä tällainen kommentointi, oman täydellisyyden korostaminen ja muiden arvostelu tuohon sävyyn on suorastaan säälittävää.

      Jokainen fiksu koiran omistaja tietää, että ruokinta ei ole yksinkertainen ja mustavalkoinen asia. Tärkeintä on kuitenkin, että koiria rakastetaan ja niiden hoidossa otetaan huomioon yksilölliset tarpeet. Kukaan muu ei tiedä kyseessä olevasta koirasta niin paljon, kuin sen omistaja. Ja hän tekee päätökset parhaaksi katsomallaan tavalla, tarvittaessa ammattilaisen avustuksella.

      Poista
    3. Oot sä Ninni ihana! Haleja Jimpulalle ja emännälle. ♥

      Poista
  4. Anonyymi20.33

    Okei, No kiva kuulla että asia on näin ja koirasi eivät elä pelkällä puurolla. Sen kuvan helposti ruokintapostauksesta saa. Valitettavasti kaikilla ihmisillä ei ole tietoa koiran ruokinnasta, samaa luulin nyt. Viestini ei ollut hyökkäävä, luulin vain todella että syötät koirille pelkkää puuroa.

    Totta tuo koirat ovat yksilöitä, mutta se on tosiasia että koira tarvitsee lihaa. Sitä ei voi ihminen päättää.

    Mutta ihmettelen vielä ettei haimakoirallesi voi syöttää mitään muuta kuin royal caninin ruokaa... Lääkärit ovat käsketty suosittelemaan royal caninia, vaikka hyvää ruokaa se ei ole, vaan suurimmaksi osaa halpoja viljoja. Mutta jos sinusta tuntuu että et halua selvittää asiaa enempää ja etsiä parempaa ruokaa niin ei se minulle kuulu :)
    Eli hämmennyin paljon kun blogistasi näkyy kuinka paljon koiristasi pidät ja sitten luen että koirat elää viljalla, joka onneksi ei ollut totta :)

    VastaaPoista
  5. Mistä sinä tiedät olenko selvittänyt asiaa enempää? Jälleen kerran teet omia johtopäätöksiä. Kysyisin että oletteko mahdollisesti ammatiltanne eläinlääkäri? Oletteko opiskelleet koirien ruokintatottumuksia? Kuinka monen vuoden kokemus sinulla on koirista? Onko sinulla ollut useita koiria? Haluaisin tietää mihin perustelet mielipiteesi. Koskaan en ole pelkkää puuroa syöttänyt vaan koirani saavat päivittäin lihaa sehän nyt on itsestään selvä asia. Teit sen muuten taas kun sanoit että en haua selvittää asiaa enempää. Niikun näit todellakin olen selvittänyt asiaa ja Myylle todellakin on kokeiltu erinlaisia ruokia. Mietin jo että minkä takia minun pitää selitellä kuinka minun koirani syö, jollekin täysin vieraalle ihmiselle joka ei tunne minua tai koiriani. Mutta selitetään nyt sitten.

    Et varmasti, niinkuin sanoit tarkoittanut viestiäsi hyökkääväksi, etkä varmaan sitä tarkoittanut nytkään, mutta siltä se kovasti kuulostaa. Royal canini ruoka mitä syötän Myylle ei ole sitä samaa mitä eläinkaupoissa myydään. Vaan sitä saa vain eläinlääkäristä ostettua. Ruoka on todella kallista, enkä sitä huvikseni osta jos todellakin olisi halvempikin vaihtoehto Myylle. Tämä kyseinen ruoka on tehty tarkasti mm. haimasairaille koirille. Myylle kokeiltiin mm. ns. kotiruokintaa. Eli vähärasvasita ruokaa ja vitamiinit siihen päälle. Se ei sopinut ja Myylle iski paha haimatulehdus tästä johtuen. Jos tietäisit millainen sairaus haimatulehdus on ja mitä kaikkea se tuo tullessaan, niin en usko että kirjoittaisit moisia. Tämä ruoka sopii Myylle ja pitää sen kunnossa ja kivut poissa. Ja se on kaikista tärkeintä minun mielestäni. on totta että haimatulehdus nostaa aina välillä päätään, mutta ruokavalion ansiosta niin käy parisen kertaa vuodessa. Kun taas ennen se oli joka kuukausi.

    Myy ja Tiuhti täyttävät pian 10-vuotta. Ja voivat ikäisekseen hyvin. Vanhin Chihumme täyttää pian 15- vuotta ja voi myös hyvin, mitä nyt on vanhuuden vaivoja tullut vuosien varrella. Olen elänyt koko ikäni koirien kanssa ja jokainen on ollut oma persoonansa ja jokaisella varmasti on ollut ja tulee olemaan hyvä elämä.

    En vieläkään väitä että olisin asiantuntia, vaikka paljon olen lukenut, lukuisten lääkäreiden kanssa olen keskustellut, monien koiranomistajien ystävä, ja useiden kasvattajien kanssa tekemisissä olleena ( myös moni heistä on ystävänäni ) vaihdan jatkuvasti tietoja ja kokemuksia. Jokainen heistä huolehtii koiristaan hyvin, vaikka ruokinta, kasvatus voivat poiketa suurestikin toisten tavasta. Äitinikin on kasvattaja, minkä varmasti tiedätkin jos olet blogiani lukenut. Jokaisesta koirasta opin aina uutta. Omat koirani voivat hyvin ja ovat onnellisia. Virheitäkin matkan aikana on sattunut mutta niistä on opittu ja virheitä tulee vaarmasti tehtyä vielä tulevaisuudessakin, mutta niistäkin opitaan. Ruokinta asia on kummiskin semmoinen, mikä todellakin on kunnossa. Toivottavasti tämä selvensi asiaa entisestään.

    VastaaPoista